Wat is greylisting

Wat is greylisting?

Je bent waarschijnlijk bekend met blacklisting, waarbij de toegang tot een dienst wordt ontzegd aan bepaalde entiteiten, en met whitelisting, waarbij exclusieve toegang wordt verleend aan specifieke entiteiten door normale beveiligingsmaatregelen op te heffen. Maar wat betekent greylisting dan?

Wat houdt greylisting in het algemeen in?

In brede zin verwijst greylisting naar een procedure die wordt gebruikt om e-mail te beschermen tegen ongewenste berichten.

Hoe kun je spammers identificeren?

Spammers sturen vaak berichten naar generieke e-mailadressen zonder een specifieke gebruikersdatabase te hebben. Ze ‘schieten in het duister’ door veelvoorkomende namen en prefixen te targeten, zoals Anna@… of mail@…, die vaak worden gebruikt bij populaire domeinnamen. Veel van deze geadresseerden bestaan niet eens. Als gevolg hiervan ontvangen spamverzenders veel teruggekaatste, niet-afgeleverde berichten, maar ze proberen zelden deze berichten opnieuw te verzenden, omdat ze geen error-controle uitvoeren.

Wat is het verschil met normale uitgaande mailservers?

Het verschil tussen een spammende server en een reguliere uitgaande mailservers ligt in het reactiegedrag. Terwijl een reguliere server actief probeert om niet-afgeleverde berichten opnieuw te verzenden (zonder altijd de gebruiker op de hoogte te brengen), negeert een spammende server meestal de niet-afgeleverde berichten.

De greylisting techniek

Greylisting erkent dit gedragsverschil tussen verschillende uitgaande mailservers en past het gedrag van de inkomende mailserver dienovereenkomstig aan. Wanneer een bericht voor het eerst wordt ontvangen, wordt het automatisch geweigerd en wacht de greylisting-server op een nieuwe poging. Bij een tweede poging om hetzelfde bericht te verzenden, zal de server het bericht accepteren omdat het niet afkomstig lijkt te zijn van een spambron. Bovendien zal de server de afzender op een tijdelijke whitelist plaatsen. Hoe meer berichten succesvol worden ontvangen van dezelfde afzender, hoe meer vertrouwen de server in die afzender krijgt.

Ondersteunt kyzoe.be Greylisting

Greylisting is een effectieve techniek voor het filteren van spam en wordt op infrastructuurniveau geïmplementeerd, waardoor het niet per individuele account kan worden in- of uitgeschakeld. Bijna alle hostingproviders, inclusief Kyzoe.be, maken tegenwoordig gebruik van greylisting.

Reageer:

Over Kyzoe

Kyzoe is een full-service hosting-provider met een toekomstgericht aanbod aan diensten voor de digitale business van vandaag en morgen. Ons aanbod is gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Meer berichten

Volg ons:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.