Betalingen in je webshop

Disclaimer: kyzoe kan een commissie krijgen als u een product/dienst afneemt via deze blog.

Betalingen snel en betrouwbaar afhandelen is het belangrijkste moment in je webshop, ik durf te zeggen het moment suprême. Het moment van betalen. Het punt is alleen dat veel mensen het nog best spannend vinden welke om een groot bedrag af te rekenen. Het moet veilig en betrouwbaar zijn.

Welke betaalproviders zijn er.

Er zijn er inmiddels al heel veel, en soms lijkt het alsof er dagelijks bijkomen, weet dat eender welke betaalprovider je kiest deze altijd rrn goedkeuring moet hebben van de nationale bank.

Mollie

Websitewww.mollie.com
Land van oorsprong:Nederland
 • Wordt door onze klanten het meest gekozen.
 • PSP die al heel lang mee draait, gekend is voor hun innovatieve aanpak en niet alleen focust op grote webshops. Door hun tarieven kunnen ze ook interessant zijn voor kleinere shops.
 • Uitbetaaltermijn zelf te kiezen (veel opties), storten op rekening gaat vlot, er worden geen extra kosten gerekend wanneer je bijvoorbeeld kiest om dagelijks te laten uitbetalen.
 • Aantrekkelijke tarieven. Geen abonnementskosten, maar vast tarief per transactie.
 • Mogelijkheid om de klanten van je webshop met een abonnement te laten betalen (zie bv Hello Fresh) via een recurring betaling. Via de nieuwe dienst e-curring kun je dit tegenwoordig vlotter integreren in je webshop.

Pay.nl

Websitewww.pay.nl
Land van oorsprong:Nederland
 • Collecterende PSP
 • Bieden veel betaalmethodes aan
 • Kosten: bieden 4 verschillende paketten aan. Voor 1 pakket betaal je geen abonnementskost maar een hogere kost per transactie. Voor de andere pakketten betaal je een steeds hogere abonnementskost maar krijg je ook meer in return.
 • Uitbetaaltermijn zelf te kiezen (veel opties), storten op rekening gaat vlot. In sommige gevallen betaal je wel meer wanneer je frequenter uitbetaald wil worden, dus informeer je grondig.

Sisow

Websitewww.sisow.nl
Land van oorsprong:Nederland
 • Uitbetaaltermijn zelf te kiezen (veel opties), storten op rekening gaat vlot
 • Aantrekkelijke tarieven. Geen abonnementskosten, maar vast tarief per transactie
 • Klant wordt bij het betalen meteen doorgestuurd naar het betaalscherm van de gekozen bank, wat heel betrouwbaar over komt.

Ingenico

Websitewww.ingenico.be
Land van oorsprong:Frankrijk
 • Bieden klant de keuze tussen collecterend of distribuerend via verschillende contracten.
 • Kochten een aantal jaren geleden het Belgische Ogone.
 • Eén van de marktleiders in Europa
 • Wekelijkse uitbetaling wanneer je voor een collecterend contract kiest.
 • Bieden verschillende mogelijke abonnenten aan. Bijkomend betaal je ook nog eens een kost per transactie. Ingenico is zeker niet de goedkoopste onder de PSP’s.

Welke provider je ook kiest allemaal hebben ze plugins voor alle bekende platformen waardoor integratie zeer makkelijk is.

Welke betaalmethodes kies ik?

Elk land heeft zo zijn eigen standaard betaalmethode, in België is dat natuurlijk bancontact, in Nederland kiest men het liefst voor iDeal. Maar je hebt ook nog kredietkaarten, direct banking, achteraf betalen, automatische incasso, overschrijving, PayPal, of Sofort.

Voor kleine en middelgrote shops adviseren wij door de regel de integratie van Bancontact (België), iDeal (noodzakelijk voor Nederland), Sofort (Voor 12 Europese landen) Met deze drie methodes heb je in het grootste gedeelte van een betaalmethode geregeld.

Geen Kredietkaarten?

Nee, geen kredietkaarten ! teneerste ligt de transactiekost bij kredietkaarten behoorlijk hoger dan de iDeal of Bancontact, meestal is dat een start bedrag plus een Procent van je omzet. Ten tweede heb je bij een chargeback (een eis tot terugbetaling gestart door de klant) meestal te maken met hoge kosten.

Conclusie

Een betaalprovider kiezen is best wel een hele opgave, ga niet zo maar met de eerste de beste in zee, vergelijk, controleer tarieven, voorwaarden en mogelijkheden. Onze keuze op dit moment is Mollie, ze betalen snel uit, hebben een goede en snelle support, en voor veel platformen een plugin. Daarnaast zijn de kosten voor Bancontact (€0.39) en iDeal (€0.29) zeer voordelig en rekenen ze geen abonnements kosten aan.

Wil je graag hulp bij het bepalen van je betaalprovider dan staan we altijd voor je klaar neem dan snel contact op. Wij helpen je graag.

Reageer:

Over Kyzoe

Kyzoe is een full-service hosting-provider met een toekomstgericht aanbod aan diensten voor de digitale business van vandaag en morgen. Ons aanbod is gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Meer berichten

Volg ons:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

nl_NLDutch

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.