Aanval op WP database gegevens

Afgelopen dagen zijn door verschillende beveiligings bedrijven waaronder Wordfence waarschuwingen uitgevaardigd dat er op grote schaal aanvallen op website plaats vonden om de datatbase gegevens te bemachtigen.
Ook wij bij Kyzoe Hosting  hebben een verhoogde activiteit gezien van aanvallers op wordpress websites. De aanvallen werden uitgevoerd vanaf bijna 20.000 verschillende ip adressen. Het doel van de aanval was het bemachtigen van de file wp-config.php. DE file met de database gegevens en connectie informatie.
Bij elke website die gehost wordt op één van de servers van Kyzoe is deze file extra beschermd, het downloaden van deze file is niet mogelijk. Daarnaast hebben we nog een tweede vorm van beveiligin, de database zijn namelijk standaard niet vanaf  buitenaf bereikbaar.
De aanval waar o.a. Wordfence over spreekt is dan ook niet van toepassing op de servers van Kyzoe. Wij hebben over de afgelopen dagen bijna 19.000 verschillende ip adressen geblokkeerd die met deze aanval te maken hadden in ons firewalls.
Voor kyzoe staat veiligheid en snelheid op nummer één. Daarom houden we onze servers up to date. Indien u een wp onderhoud abonnement heeft houden wij ook uw website up to date. We maken backups en verzorgen de de veiligheid. Heeft u nog geen WP onderhouds abonnement dan helpen we u graag verder. Stuur ons gerust een e-mail voor meer informatie.
 

Reageer:

Over Kyzoe

Kyzoe is een full-service hosting-provider met een toekomstgericht aanbod aan diensten voor de digitale business van vandaag en morgen. Ons aanbod is gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Meer berichten

Volg ons:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

nl_NLDutch

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.