Update jouw PHP naar versie 7.2

De afgelopen tijd zijn wij druk geweest met de implementatie van PHP 7.2 in al onze webhostingpakketten. We hebben zelfs al PHP 7.3 op onze server geplaatst In december 2018 is PHP namelijk gestopt met de support voor oudere versies als 5.6 en 7.0. Deze PHP-varianten zijn vanaf dat moment end-of-life en worden niet meer voorzien van veiligheidsupdates, waardoor ze niet veilig meer zijn om te gebruiken voor jouw website(s). Daarnaast zijn deze oudere versies een stuk langzamer en minder effectief dan versie 7.2. Tijd dus om jouw oudere PHP-installatie te updaten.

Wat is PHP ?

PHP is een server-side scripttaal. Een server-side scripttaal is een stuk software dat draait op een server en de instructies in de scripts verwerkt. Als alle instructies zijn uitgevoerd, wordt de door de bezoeker opgevraagde pagina samengesteld en als HTML pagina verzonden naar de bezoeker. PHP kan in combinatie met HTML worden gebruikt om dynamische webpagina’s te maken. PHP kan bijvoorbeeld een MySQL database aanspreken.

Wat staat er in de toekomst te gebeuren?

PHP krijgt elk jaar een versie-update. Op 13 december van vorig is PHP 7.3 gelanceerd en deze is ook op de servers van Kyzoe.be actief. Elk jaar valt er ook een versie af die vanaf dan niet meer met veiligheidsupdates wordt ondersteund. Eind 2018 waren dat dus 5.6 en 7.0 deze zijn end-of-life en eind 2019 is het de beurt aan versie 7.1 om van het toneel te verdwijnen. Deze versie zal dus te zijner tijd ook vervangen moeten worden. Ons advies is dan ook update je applicaties naar PHP 7.2
In dit schema vindt je een overzicht van de PHP lifecycle:

Snelheidswinst door update

PHP is inmiddels bij versie 7.2. Waar versie 7.0 zorgde voor een enorme snelheidswinst (ruim 2 keer zo snel als versie 5.x) kan je versie 7.2 zien als een grote investering in betere veiligheid. Toch is 7.2 ook nog zo’n 15 tot 20 procent sneller dan zijn voorganger.

Heeft het invloed op mijn website, wanneer PHP is ge-update?

Het hangt ervan af of uw website PHP gebruikt. Als uw website is gemaakt met HTML, zoals Website Builder, heeft de PHP-update helemaal geen effect.

Als de code in uw website compatibel is met de nieuwe PHP-versie, blijft uw site werken zoals voorheen. Als u de nieuwste versie van een CMS gebruikt, zoals WordPress, Drupal of Joomla, dan zal uw site waarschijnlijk in orde zijn. Vergeet echter niet dat u ook moet zorgen dat uw plugins en thema’s worden bijgewerkt en ondersteund.

Als u code gebruikt die verouderd is en niet wordt ondersteund in de nieuwere versie van PHP, geeft uw site fouten en werkt deze mogelijk helemaal niet meer. Als u een website heeft met zelf geprogrammeerde code, waarvoor een update niet direct beschikbaar is, dient u zich bewust te zijn van potentiële problemen.

Opmerking: Als u vermoedt dat uw site verouderde code bevat, is het erg belangrijk dat u de tijd neemt om uw site bij te werken, voordat oudere versies van PHP van onze servers worden verwijderd. Het is eenvoudiger om problemen met uw site op te lossen, als uw site nog steeds werkt en u kunt schakelen tussen oudere PHP-versies.
Meer veiligheid, meer snelheid en een up-to-date website. Dat krijg je als je nu jouw PHP updatet naar versie 7.2.

Reageer:

Over Kyzoe

Kyzoe is een full-service hosting-provider met een toekomstgericht aanbod aan diensten voor de digitale business van vandaag en morgen. Ons aanbod is gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Meer berichten

Volg ons:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

nl_NLDutch

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.