Hoe stel je jouw webruimte in voor SSL?

Een met SSL beveiligde verbinding is tegenwoordig standaard en gewoon een must. In Directadmin kan je dat op twee verschillende manieren doen, Wij laten je in dit bericht graag zien hoe je dat aanpakt en welk mogelijkheden je hebt.

Symbolic Link:

Het gebruik van een symbolic link is de meest voorkomende constructie en degene die wij net als veel van onze collega’s aanraden. Bij het gebruik van een symbolic link worden als je de site opvraagt de pagina’s getoond die in de map public_html staan.

Private_html

Als je deze optie kiest kan je dus twee verschillende websites hebben:

  • één op http://voorbeeld.nl (in de map /public_html/);
  • één op https://voorbeeld.nl (in de map /private_html/).

In de praktijk komt deze constructie bijna niet (meer) voor. Als HTTPS beschikbaar is, dan kun je namelijk beter alles over HTTPS laten verlopen in plaats van bepaalde delen over HTTP.

Hoe pas ik de SSL optie aan:

In Directadmin kan je de SSL optie als volgt aanpassen:

  1. Klik onder Account Manager op Domain Setup
  2. Klik op de domeinnaam:
  3. klik op private_html setup:
  4. In het popup venster kies je de onderste optie (Use a symbolink link from private_html to public_html – allows for same data in http and https)
  5. Klik daarna op Save om de wijzigingen op te slaan.

 
 

Reageer:

Over Kyzoe

Kyzoe is een full-service hosting-provider met een toekomstgericht aanbod aan diensten voor de digitale business van vandaag en morgen. Ons aanbod is gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. 

Meer berichten

Volg ons:

Blijf op de hoogte van onze blogs

Maximaal 1 e-mail per week op donderdag om 8.30 en enkel als er nieuwe blog berichten zijn.

nl_NLDutch

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.