Duurzame hosting

De afgelopen maanden tijdens de corona lockdown heb ik genoten van mooie wandelingen door de ongerepte natuur. Als ik daarna weer aan het aan werk ging, vroeg ik mij iets af: “Wat doen wij, als Kyzoe Hosting & Design, om deze mooie natuur te behouden?” Daarna volgde de vraag of ‘groene hosting’ eigenlijk wel mogelijk is? In dit blogartikel neem ik jullie mee in deze gedachtegang en leg ik uit wat wij als Kyzoe doen om onze diensten zo duurzaam mogelijk aan te bieden.

Hoe groen kan hosting überhaupt zijn ?

Als eerste kan je je afvragen of hosting überhaupt wel ‘groen’ genoemd kan worden. Want laten we eerlijk zijn, het zijn een hoop elektrische apparaten bij elkaar, om je website altijd online te houden. En daar is veel energie voor nodig. Het is denk ik voor niemand leuk als we op maandag en donderdag een boodschap online plaatsen, als: ‘ Sorry, vandaag besparen we energie, je website is niet bereikbaar’
Gelukkig is dat ook niet nodig, er zijn veel manieren om tegenwoordig milieuvriendelijke hosting aan te bieden.

PUE

Groene hosting wordt uitgedrukt in een waarde P(ower) U(sage) E(ffectiveness) PUE, een waarde van 1.0 zou ideaal zijn. Bij Kyzoe Hosting & Design doen we er dan ook alles aan om dat te behalen. De datacenters (OVH) die wij gebruiken halen momenteel gemiddeld een waarde van 1.09. Daarmee staan ze in de top 10 van groene datacenters in de wereld.  De door ons gebruikte datacenters gebruiken free to air koeling in combinatie met waterkoeling om de PUE nog verder naar beneden te halen. Hier vind je meer info over wat PUE betekent.

Algemene zaken

Naast het datacenter is het ook zo dat algemene zaken als de airco op kantoor, de verlichting en een goede isolatie een invloed hebben op duurzaamheid. Over ons kantoor kunnen we kort zijn, Kyzoe heeft een work from home policy en dus geen overbodige dure kantoren. Klanten die ons willen zien bezoeken we met het openbaar vervoer, maar de meeste klanten kunnen we via internet bereiken. Er zijn schitterende tools voor online vergaderen (meet.jit.si is onze favoriet).
Ook proberen we het gebruik van papier te verminderen door alles zoveel mogelijk digitaal te doen. Zo hebben we het gebruik van papier teruggebracht met 92%. Ook gebruiken we overal led verlichting.

Controleer het zelf

Helaas is het aanbod van groene stroom niet voldoende om het gebruik daarvan te dekken, dus hebben we samen met onze datacenter provider gekeken hoe we dit nog verder kunnen verbeteren.  En dus nemen onze datacenter providers ook grijze stroom af, die ze op verschillende manieren compenseren. Je kan trouwens gemakkelijk controleren of je website door ons duurzaam gehost wordt. Klik op de onderstaande links en je weet het direct.
WordPress cluster 1
WordPress cluster 2
Als je zelf je website wilt checken en je wilt een badge op je site tonen dat je een groene website hebt (zoals hier onder), dan klik je here.


This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
This website is hosted Green - checked by thegreenwebfoundation.org
 
Kortom, verantwoord ondernemen is voor ons een absolute voorwaarde! Dat het nu nog niet mogelijk is om alles 100% groen en duurzaam in te zetten, is natuurlijk jammer. Echter, we doen er als Kyzoe Hosting & Design van alles aan om te zorgen dat wij hier de juiste keuzes in maken. Heb jij nog ideëen en tips hoe we nóg groener kunnen hosten? Stuur gerust een e-mail naar support@kyzoe.be. Wij luisteren graag naar je suggesties.

Your reaction

About Kyzoe

Kyzoe is a full-service hosting provider with a forward-looking range of services for the digital business of today and tomorrow. Our offer is aimed at both private and business customers. 

More posts

Volg ons:

Keep up to date with our blogs

Maximum 1 e-mail per week on Thursday at 8.30 am and only when there are new blog posts.

en_USEnglish

SSD vs Hdd Hosting

Wij zetten de turbo voor je in: wij bieden je hosting met 100 procent SSD-power in datacenterkwaliteit.

Laat je overtuigen door onze meetresultaten: we hebben identieke WordPress-installaties met talrijke plug-ins en op een klassieke server met HDD en op SSD-harde schijven opgezet. We hebben de respectievelijke gemiddelde waarden bepaald uit verschillende metingen: De laadtijden van de websites waren gemiddeld 42 procent sneller op de krachtige SSD-systemen dan op de klassieke HDD-systemen. 

In tegenstelling tot onze concurrenten, die databases meestal alleen op “desktop” SSD’s opslaan of nog volledig vertrouwen op klassieke harde schijven, bewaren wij je volledige webdata (webruimte) inclusief de databases op SSD harde schijven in datacenterkwaliteit. Onze premium SSD’s op basis van de nieuwste servertechnologie zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik in datacenters en zijn niet alleen snel, maar ook bijzonder betrouwbaar.

SSD-hosting is met name geschikt voor high-performance applicaties. De toename in snelheid is duidelijk merkbaar op websites met een hoog bezoekersaantal, aangezien er beduidend meer acties per seconde mogelijk zijn. SSD-harde schijven zijn ook zeer energiezuinig en onderstrepen daarmee de groene filosofie van Kyzoe.be.